събота, 3 януари 2015 г.

Астрологична прогноза за 2015 година







От 19 февруари 2015, според китайския зодиак, настъпва годината на дървената, зелена овца/коза. Дървената овца закриля дома, семейството и неговото благополучие. Положителният й аспект благоприятства сключването на бракове и раждането на деца.
В социален аспект  се очертава година на недоволство, заради нерешителността на овцата, което може да доведе до социални сътресения.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––








Акцента в годишния хороскоп е върху Венера, която управлява Асцендента, намира се в дом 9, в знака Козирог, в разходящ аспект с Плутон и Уран, сходящ квадрат към Лунните възли, диспозитора на Венера е Сатурн, немерен в 29 градус на Скорпион, последен - критичен градус. Какво означава всичко това? На първо място искам да отбележа, че Венера е планета на дипломацията, на договорните отношения в мунданната астрология и е изключителен важен фактор в международните отношения в случая. Разходящият аспект с Плутон и Уран показва нееднозначно, че е започнал процес на влошаване на международни договорни отношения, които засягат икономическите интереси на страната /Плутон/, както и неблагоприятното развитие на енергийния сектор /Уран/ от влошени вече договорни отношения. Квадратурата към Лунните възли означава, че тези отношения са влошени трайно и необратимо, а също, че това играе съдбоносна отрицателна роля за нашата държава. Също това показва катастрофални финансови последици за страната, тъй като диспозитора на Венера - Сатурн се намира в знака на финансовите кризи - Скорпион. Тази позиция може също да се тълкува като финансови санкции, заради неблагоприятни договорни отношения за страната. Анализът на тази ситуация е двойно подчертан от управителя на дом 10 /властимащите, правителството/, който се намира в дом 7 - домът на договорните отношения, но и на откритите врагове. Опасност от навличане на силни врагове, относно вземане на грешен курс, грешна посока в международни договорености, които повличат страната във финансови загуби. От друга страна това също означава финансова нестабилност на правителството.

Забележителният стелиум от планети в дом 9, бележи, че основните промени ще протичат в областта на съдебната власт /възможно смяна на магистрати/, промени във ВУЗ-овете и съответно промени в академичните среди. Акцента показва, промяна на ценностите и моралната ориентация на народа, тъй като Луната, означава народа, а тя също се намира в дом 9 и хората ще реагират остро на тема ценности и официална религия, новолунието е в консервативния знак Козирог, който акцентира върху традиционната вяра, капсулира и нагнетява напрежение, тъй като управителя на дом 9 в същото време е ретрограден и прави един неблагоприятен аспект /квадрат и половина/ към новолунието. Тази позиция засяга и промяна в международния транспорт, експорта и импорта на страната.

Факта, че годишният хороскоп започва с новолуние, показва, че в изредените сфери ще има редица значими промени, вече не може да се разчита на сигурността на старите форми, промените ще костват усилия, коренни преобразования, реформи, които ще протичат чрез финансови кризи и макар, че Сатурн излезе от знака Скорпион - на банковия сектор, това съвсем не означава край на финансовата криза. Той просто изчисти всичко гнило и неработещо както трябва в сектора. Разбира се визирам случая с прословутата КТБ. До какви последствия ще доведе страната ще разберем в периода от 15 юни до 18 септември, когато Сатурн отново ще се върне в знака Скорпион. Строг контрол и последни месеци на стагнация в банковия сектор, в данъчното облагане, тежката индустрия, НСБОП, службите за сигурност и обществен контрол, заличаване на престъпните организации и ограничаване на тяхната дейност.

През 2015 година ще наблюдаваме две ингресии на социалните планети - Сатурн и Юпитер.
Юпитер е планета на социалните успехи, на разширението, благоденствието, изобилието и т.н благоприятни влияния, докато Сатурн е планета на стагнацията, на законите, контрола, границите, но и да не забравяме, че Сатурн е изключително важен за страната ни, защото той управлява знака Козирог, който е знака на България. Затова движението на Сатурн и неговите аспекти е изключително важно за страната ни. Той е като стрелката на часовника, която показва къде трябва да влагаме своите усилия, за да бъдем в крак с времето и да свършваме онази работа, която е важна. Както обичам да казвам - Сатурн изрива Авгиевите обори, смрадта и свършва една доста полезна работа, защото неговото изискване е стабилизиране  на сферата, през която преминава. Последните две години и половина, основно беше банковия сектор в световен план, не само за България. По-специфичната роля за страната ни, беше реформа на парламента, законодателната власт, гражданските служби, партиите, гражданските организации и способността на гражданското общество да влияе на политическите решения, тъй като контрола е изострен и крайно необходим в тези времена. Фокуса на гражданското общество от 24 декември се измества върху знака Стрелец и с това отбелязва начало на реформите в съдебната система /смяна на съдии, прокурори/, във висшето образование, въвеждане на нови международни и търговски споразумения, договори. Най-общо казано - международните договорни отношения в следващите две години и половина ще се променят.
От 18 септември 2015 г. Сатурн трайно се настанява в зодиакалния знак Стрелец и чак на 20 декември 2017 г. ще напусне този знак. Тук можем да тълкуваме още спиране на глобализиращите процеси в света. Издигане на граници, пречки за свободното движение, както на хора, така и на стоки. Санкции и замразяване на стокообмена между държавите, което ще засегне сериозна страната ни. Стрелеца още означава далечните цели, по този знак е и спорта,олимпиадите, първенствата и др. Възможно е да има бойкот на Олипийски игри, пречки за провеждането им, ревизии или преструктуриране на организации като УЕФА, МОК и други подобни.


Юпитер - 11 август 2015 - 9 септември 2016, ингресия /преминаване/ в зодиакалния знак Дева.

Юпитер е рога на изобилието, успеха и благоденствието. В знака Дева е доста слаб, но ще отблежа по-долу при тълкуване на важните аспекти между планетите за годината. Самият факт, че Юпитер преминава в знака Дева, подсказва, че годината ще е добра, за здравеопазването, хората работещи в обслужващия сектор, за търговията на дребно, средната класа, за фабриките, произвеждащи стоки за бита, за социалните придобивки, а също и за земеделието, тъй като знакът Дева е земен знак и традиционно се свързва със земята и прибирането на нейните плодове.

Главни аспекти между планетите през 2015 год.

Ще започна от мъчителния аспект на големите трансформации - Уран квадрат Плутон! В последната прогноза описах доста подробно значението на този потресъл цял свят аспект., но ще припомня, че активирането на аспекта, започна от едно затъмнение през декември 2010, с което беше сложено началото на арабската вълна от сваляне на редица диктатори от власт. Света се вълнуваше и от събитията свързани с изригване на вулкани, няколко опустошителни земетресения /Япония/, с аварията на ядрената централа Фокушима и изтичането на радиация в океана, с войната в близкия Изток, с Украинските събития, с появата на Ислямска държава чрез насилие, със зачестилите самолетни катастрофи, с активирането на терористичните актове. Изобщо света се тресеше от невъобразими катаклизми ... но ние астролозите, напомнихме още, че същият този аспект беше причина за Втората световна война и със затаен дъх продължаваме да следим последните изтъпления на тази квадратура. Добрата новина е, че последния пик на този аспект е през март 2015 година, след което аспекта бавно ще започне да се разпада и напрежението ще започне да се разсейва. Света ще остане в границите, които се прекрояват все още. И да, светът се промени много. Той вече не е същият, но дали народите са се издигнали в своето еволюционно развитие, като са си взели поука от двете световни войни и няма да допуснат трета - предстои да видим. Това означава, че напрежението между икономическите сили ще нараства. Нещо повече, този път можем да сме свидетели на преструктурирането на света в нови икономически блокове. На политическата сцена САЩ играе основна роля в задълбочаване на конфликта с Русия, заради Украйна и газопровода. Да се надяваме, че противопоставянето на великите сили, няма да изправи света пред нова война до март 2015. До сега войните бяха локални. Да се надяваме, че такива ще останат. И че основно квадратурата между Уран и Плутон, ще оформи нови международни икономически съюзи, като тяхното действие ще наблюдаваме именно сега, при влизането на Сатурн в знака на Стрелеца.

Това в световен мащаб, относно България, ще припомня само, че при квадратурата на Уран и Плутон, България приема Христианството и избива почти целият си елит - колобрите, техните семейства и дори пеленачетата. Друг период от нашата история под знака на тази квадратура е разпокъсването на България от Санстефанския мирен договор. Седем години по-късно идва Съединението. Затова с нетърпение очаквам да приключи през март 2015 този зловещ аспект, под който бяхме свидетели на унищожаването на БАН и на практиката лишаване отново на страната от академичния й потенциал. Обезверяване на младите и всяване на ужас сред тях от пенсионната реформа, която ги чака. Станахме свидетели на пълен погром в страната, да се надяваме, че няма да станем свидетели и на нейният фалит до края на март.

И така, около 10 март 2015  (+/- седмица) е пика на квадратурата, който се активира от Марс - планета на войната, агресията и напрежението и това е един изключително опасен период. Но напрежението на квадратурата Уран/Плутон ще се усеща още в началото на годината, като до март ще се усилва.

В световен мащаб - протести, агресия, терористични актове,  земетресения, наводнения, корабокрушения, авио-катастрофи, технически аварии, инциденти.

За България - икономически и политически сътресения, излизане на светло на престъпни групи, разкрития на държавни престъпления и злоупотреби.

Всичко това, се усилва заради предстоящото затъмнение в знака Риби, на 20 март 2015. Влиянието му е в рамките на три месеца, до юни 2015. Тук може още да очакваме смяна или смърт на духовен/религиозен водач, на значими артисти. Тежък период за киноиндустрията и за филмовите дейци.

Добрата новина е, че това е последното активиране на аспекта и с него ще се срещнем отново през 2046 година.

Активиране на квадратурата Сатурн/Нептун с влизането на Слънцето в знака Риби - 20 февруари , март 2015 г., и през ноември, декември 2015 г.

Нестабилни политически решения и схващания. Период на лъжи и измами, приемане на нови мъгляви закони, всяващи дестабилизация в държавата и предизвикващи хаос. Рухване на вярата и надеждите. Проблеми в църквата. Религиозни мании и пристрастия. Упадък на нравите, лъжи и измами във финансовите среди. Период на заблуди и илюзии сред управляващите.

Този период е изключително важен за укрепване на язовири и изграждане на диги, почистване на мостове и речни корита. Това е основната задача на аспекта Сатурн/Нептун - предпазни мерки от наводнения и засилване на контрола в този аспект. Може да се изрази и като бунт в затворите или проблеми в това отношение.

Юпитер квадрат Сатурн - юли, август 2015

Този аспект засяга пряко държавното управление и показва нестабилност в политиката, икономически трудности, влошаване на дипломатически отношения, анулиране на международни договори. Липса на доверие от народа към управляващите.

Юпитер опозиция на Нептун - септември 2015

Религиозни разногласия, политически хаос, стагнация в търговията на едро. Юпитер може да отприщи водите на Нептун, опасности от наводнения, но и помощи за вземане на мерки против водните стихии и бедствия. Изпитания за традиционната вяра, деградирали нрави.

Юпитер тригон Уран - юни, юли 2015

Успехи в иновативните дейности, в компютърния бранш, успехи за изобретатели, откриватели, астрономи, инженери. Социален напредък и духовен тласък благодарение на открития, Успешни енергийни проекти. Добър период за разрешаване на проблемите в енергетиката.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


дипл. астролог И. Магерова

Всички права запазени. Копирането и разпространението на статията без разрешение и цитиране на автора - забранено.









2 коментара:

  1. Благодаря, че споделяте знанието и оценката си ! Най-серизната прогноза на което съм попадала:)
    Може би имате предвид Берлинския договор?

    ОтговорИзтриване
  2. Да, на практика Берлинския договор е следствие от споразуменията при подписването на Санстефанския, но и двата са подписани под действието на квадратурата между Уран и Плутон, аспекта е градус.

    ОтговорИзтриване

Тук може да отговорите на зададените въпроси