сряда, 30 януари 2013 г.

Астрологична прогноза за 2013 година

Китайски календар - година на черната водна змия

Според китайския календар това е годината на черната водна змия, която започва от 10 февруари 2013 г. Основното нещо, което трябва да помним за тази година в световен аспект, не само за България е, че  в ЗНАНИЕТО ще бъде СИЛАТА.

 В годината на Змията ще се увеличи броя на жените с предприемаческа дейност, някои от които имат шанс да изградят империи. Китайските астролози предупреждават, че през тази година особено внимание върху здравето трябва да обърнат хората със сърдечни и бъбречни заболявания. Също обещават увеличаване броя на пътуващите и преместващите се и ако през тази година бъде избран президент, то обещават той да е непоклатим. Процъфтяват издателската дейност, образованието, медиите, транспорта и комуникациите.2013 за България, според ингресиите, които ще наблюдаваме на някои от социално значимите планети.Фиг. 1  Карта на България според знака Козирог и мунданното разположение на домовете спрямо него.


 • ЮПИТЕР
до юни 2013 Юпитер ще се намира в знака Близнаци, както е показано на фиг. 1. Този знак се явява шести мунданен дом за България това означава, че очакванията на трудещите се са големи по отношение повишаване на работната заплата. Помощ от държавата при решаване на конфликти между работодатели и работници за изплащане на заплати. До 31 януари Юпитер се движи ретроградно, след което се очаква спад на напрежението. През този период нараства просветителската дейност, даренията за медицинските центрове и подпомагане на болниците. Разширяване на възможностите за производство на стоки за бита. Увеличаване на броя на членуващите в синдикатите, профсъюзи и др. Внимание към войниците и наемната армия, отбраната. Модернизация и реорганизация на гражданските служби.


 • В глобален аспект, за цял свят,  преминаването на Юпитер в знака Близнаци дава печалби за комуникации, транспорт, интернет, медии, журналистика, печат, повишаване качеството на учебния материал в училищата, просветителската дейност, прекрасен период за успех в интелектуалния свят 


от 27 юни 2013 Юпитер ингресира в знака Рак, който се явява седми мунданен дом за България (вж. фиг.1) и ще пребивава там до юли 2014 г.
Това е период, в който ще се разширят международните контакти, културния обмен. Може да очакваме много изгодни договори за страната, засилване на външната търговия, подем в киноиндустрията, възможни са награди в киното, награди и признание за български артисти.   

 • В глобален аспект може да очакваме добра реколта и голям добив в селското стопанство, особено за пшеницата, защото Юпитер е планета на плодородието. Тук Юпитер е силен, в Екзалтация и това е успех и за селскостопанските райони, инвестиции за тях и печалби в сектора. Нарастване на национализма и шовинистичните прояви като отрицателна проява. Свидетели ще бъдем на натрапване на националистични възгледи. 

 • САТУРН

октомври 2012 - септември 2015

За България имаме преминаване на Сатурн през 11-ти мунданен дом. През този период от приблизително 2 години и половина, показва, че приоритет на държавата ще бъде сектор екология и спазването на съответните изисквания. Опазването на околната среда и справянето с проблемите ще се окажат основно влияние за икономическия растеж на страната. Сериозно е и влиянието на обществото върху решенията на правителството и народното събрание. Нарастване на авторитета на обществените организации - акционерни общества, граждански сдружения, синдикати и асоциации, партии, които ще се преструктурират и активират в този период, а за тези, които не са ефективни за обществото, ще прекратят своята  дейност. Със Сатурн в 11-ти мунданен дом няма да наблюдаваме като други години повишаване на броя на новите партии, напротив народа ще предпочете старите наложили се вече и добре познати партии на народа, т.е. нова партия на изборите няма да има шанс.


 • В глобален план Сатурн в знака на Скорпиона, дава свиване на банковия сектор и контрол на изразходването на средствата, строг и суров контрол над данъците, които трябва да се фиксират в този период. Свиване на средствата отпускани за превъоръжаване и за тежката индустрия. Засилване функциите на контролните органи, повишаване изискванията за сигурност и решаване на проблеми свързани със сигурността в света. 

 • УРАН

от март 2011 - май 2018 година - ингресия на Уран в знака Овен, който се явява 4-ти мунданен дом за България

Това е период от почти 7 години, в който имаме силно активна опозиция, правят се компромати, силно недоволство, стачки, революционно настроение в страната, но това е и период на открития в исторически план (свързани с корените на нашето минало), както и откриване на природни залежи.


 • В глобален мащаб - нови технологии във военната индустрия, революционни настроения, нетърпимост, непримиримост, като цяло стачки, метежи, борби, анархия и хаос.

 • НЕПТУН
от април 2011 - януари 2026

Това е един дълъг период от приблизително 15 години, в който Нептун ще преминава през 3-ти мунданен дом за България. Тук той влияе над междусъседските отношения, а Нептун в астрологията е свързан с газа. Това означава, че за да просперира държавата ни и за да има добри изгоди, както за нас, така и за съседите ни, то от стратегическо значение ще бъдат изграждането на газопроводите "Южен поток" и "Северна дъга". Под Нептун е борбата с дрогата, алкохола, цигарите, фармацефтиката, медицината, взаимопомощта в критични ситуации. Тези теми ще бъдат приоритетни за нас и съседите ни и договори сключени за сътрудничество в тези области  ще бъдат много важни и ще окажат положително развитие за България. Под Нептун е музиката и изкуството, България може да стане център на музикални изяви за полуострова.

 • Глобално за ингресията на Нептун в знака Риби. Тук Нептун е в свое владение, на трон. Под Нептун и знака риби са, моретата, океаните, болниците, затворите, благотворителните организации, тайните и окултни науки, жертвите, атентатите, тайнствените заговори, музиката, газа, наркотиците, цигарите, алкохола, религиозните общности. Още с влизането на Нептун в знака Риби имахме силна проява - изтичането на радиация от Фокушима, разливането на петрол и отравянето на големи морски и океански райони. От положителна гледна точка в този 15 годишен период може да очакваме открития в медицината на неизлечими болести, тласък в музиката и изкуството, повишаване на състрадателността, чувствителността и сензитивните способности на хората, засилване на интереса към тайните на света, невидимото, извънземните, към всички необясними явления, популяризирането им и изучаването им. 

 • ПЛУТОН

от февруари 2008 г - ноември 2024

Това е период от почти 20 години, в който Плутон се намира в първи мунданен дом за страната ни, защото е в знака Козирог.

България навлиза в период на коренни промени, престуктуриране на страната във всички сфери, за съжаление и в период на сеизмична активност, нещо което вече изпитахме на гърба си. Плутон се явява управител на 11-ти мунданен дом, което означава, че за развитието на страната е важна стъпка присъединяването ни към Европейския Съюз. Значението на 11-ти дом - това са общностите, организациите, съюзите, партиите и други обществено полезни организации, както и парламента на една страна. Това също означава парламентарна власт и силово управление в държавата. Тук, разбира се, оказва сериозно влияние и цикъла на планетите Уран-Плутон, както и в настоящия период Сатурн-Плутон, Юпитер-Плутон и т.н., които ще разгледам по-подробно след описанието на основния фон, върху който ще се развиват главните събития.ГЛАВНИ ДЕЙСТВАЩИ ЦИКЛИ НА ПЛАНЕТИТЕ ПРЕЗ НАСТОЯЩАТА ГОДИНА

 • Планетен цикъл УРАН - ПЛУТОН, квадратура
Квадратурата между двете планети създава напрежение от началото на 2011 година и ще продължи до края на 2014 година, със затихващи функции през 2015. 

Плутон дава енергията  
Уран - действието

Глобално действие за цял свят: 

При напрегнат аспект между двете планети наблюдаваме рушене на всичко старо, което не може да следва ритъма на епохата. А там където има диктатури се появяват революционни действия и рязко силно противопоставяне. Това са процесите свързани с човешките действия. Напрегнатия аспект между двете планети дава още самолетни катастрофи, ядрени инциденти, инциденти в мини, опасност от войни, срив на борсите, финансова нестабилност, земетресения, вулкани, природни катаклизми, активиране на екологичните движения, активиране на мафиотски и терористични организации. Финансова нестабилност на правителствата, тъй като Плутон се намира в знака на Козирога - това е изпълнителната власт и целостта на държавите. В мунданната астрология Плутон символизира арабския свят и всички сме свидетели на вълненията там, които ще продължат до края на 2014 година с усилващ се ефект през ноември, когато затъмненията са в знака на Скорпиона под който се намира целия арабски свят. 

Съчетанието на двете планети, чрез напрегнат аспект е катастрофално и ефекта от това най-силно видяхме след активирането на квадратурата чрез затъмнението в знака Козирог върху Плутон, което беше спусъкът на недоволството в арабския свят, декември 2010 и началото на 2011, Последва през март зловещото земетресение в Япония, което доведе до потоп и авария на АЕЦ Фокошима, която замърси с радиация и океана. През април изригна вулкана в Ирландия, чиято вулканична активност и изхвърлена пепел в небето обърка полетите на почти цяла Европа, през октомври Чилийски вулкан обърка полетите над Латинска Америка, за земетресенията няма да говоря, всички изпитахме на собствен гръб силата на отприщената енергия на 22 май 2012 г., със земетресението в Перник. Няма да продължа черния списък, на всички ни е известно какво се случва в света и какъв е интензитета на събуждане на заспали вулкани и на  сеизмичната активност. Разбира се земетресения винаги са ставали, но сега по сила и интензитет на явленията се надхвърлят всякакви статистики. Засилват се убийствата, атентатите, тероризма, изостря се нервната система, която рухва при хората, които са под въздействието на двете планети в личните хороскопи. Наблюдават се корабокрушения, наводнения, пожари, тайфуни, урагани  ... масови убийства и самоубийства. Света си отдъхва от една вълна на активиране на аспекта, за да се гмурне в следващата. За съжаление. Тук ще акцентирам около датите, в които идва приливната вълна и отново ще пълни ефира с проявленията на двете неконтролируеми планетарни енергии. 

В положителен аспект - това са иновации и открития в науката, в ядрената физика, в биохимията, палеонтологията, астрономията, метафизиката, открития в космоса.

Какво е въздействието на квадратурата Уран - Плутон за България?

Уран управлява финансите на държавата (втори мунданен дом вж.фиг.1), а Плутон се намира в Асцендента и оказва влияние върху земята и целостта на държавата. Аспекта създава опасност от земетресения, от ядрена авария, създава финансова нестабилност на държавата, стачки, недоволство и силна опозиция. Плутон управлява 11-ти мунданен дом, а това е активност на екологични организации и синдикати в моментите на напрежение на аспекта, също може да се очаква разкриване на мафиотски организации и изненадващи действия на типове с лабилна психика.

От 26 декември 2012 до 2 февруари 2013 г. с преминаването на Марс в знака Водолей, се заформи една голяма взаимна рецепция между Марс-Уран и в същото време имахме действаща рецепция между Сатурн и Плутон, което се изрази в огромно напрежение в страната. Към това напрежение сол в раната сложи и референдума за строежа на АЕЦ "Белене". Класически въпрос по време на квадратура между Уран и Плутон по време, когато всички въпроси свързани с ядрената енергетика са неуспешни и неефективни, заради неблагоприятната планетна конфигурация. Квадратурата показва и опасност от фалит на държавата. В този период се случи и нападението над Ахмед Доган, стрелбата по Златю Баретата пред входа на Съдебната палата. Последните разбира се са отразени и в картата на годината от 21 декември 2012, когато Слънцето ингресира в знака Козирог и която ще поместя по-долу.

Точните квадратури през 2013 г. на двете планети ще докарат приливната вълна в следните периоди, когато освен гореспоменатите събития може да се направят и по-специфични анализи на ситуацията в небето:
 • 20 - 27 март - тук квадратурата се активира от Марс в знака Овен, което означава активиране на престъпния свят, можем да бъдем свидетели на стрелби, разчистване на сметки в подземния свят, убийства или разкриване на престъпни групи, свързани с наркобизнеса, проституцията или присвояване на особено големи количества държавни средства. 
 • 6, 14, 21, 22, 27 май  - квадратурата се активира от Луната, а на 22-ри май е точна. Предхожда я затъмнение в знака Телец на 10 май. Опасност от земетресения, но този път поради отдалечеността на Луната - сравнително слаби, без сериозни последици. Засилване напрежението между политическите сили. Сериозни конфликти. Отново период, в който насилието и убийствата може да ни стряскат. В глобален аспект - размирици в Египет, Кайро е под знака на Телеца.
 • 23 юли - 31 юли - тук квадратурата се активира от Марс и Юпитер, като образува една голяма тао-квадратура и може да очакваме освен избухване на запалителни смеси, опасности от пожари в  ТЕЦ-ове, авария в АЕЦ или опасност от авария в голям завод, също опасност от  пожари в селскостопанските райони, опустошаване на реколтата със заплаха за домовете на хората, както в страната, така и в глобален аспект. Положителната отработка на аспекта е награди за артисти, режисьори изобщо във филмовата индустрия значимо постижение, сключване на важен договор. В този период действа и силна защита, така че авариите могат да бъдат успешно овладени, без сериозни последствия за хората и околната среда.
 • 1 ноември 2013 - тук по-скоро квадратурата между Уран и Плутон има характер на позитивност в научните открития, справяне на държавата с престъпни елементи, субсидии на държавата по еврофондовете. Разбира се в този период напрежението във въздуха витае, но има подкрепящи аспекти, които могат да тушират конфликтните ситуации успешно и да не се стигне до ексцесии. В глобален аспект очаквам в този период отново силни вълнения в арабския свят и противопоставяне на властна фигура. 

 • Планетен цикъл НЕПТУН - ЮПИТЕР квадратура.

1 февруари - 9 февруари 2013  се активира квадратурата между Юпитер и Нептун, чрез съвпада на Марс с Нептун. Хаос в управлението, нестабилност, религиозни разногласия и заблуди. Подписване на договори със съседни страни, които обещават много, но ползата от тях ще е минимална. Възможно е конфликт на верска основа или проблеми с малцинствата и емигрантите. Опасност от сериозна катастрофа заради мъгла на пътя или заледявания. 

В глобален аспект  - опасност от потъване на кораб, заради пожар, повреда на спътник, период с повишен риск от пожари в болници, приюти, затвори, манастири и други уединени места.  Опасност от пътуване по вода има в дните около 18 октомври т.г.

 • Цикъл ЮПИТЕР - ПЛУТОН, опозиция
20 юли - 8 август 2013

Плутон управлява мунданен 11-ти, а Юпитер - мунданен 12-ти. Ще излязат наяве тайни или задкулистни действия срещу лидер на партия, личност с власт, управляващ или организация свързана с благотворителна дейност, които може да предизвикат обществен скандал. Възможно е това да е скандал в религиозна общност или светия синод. Напрежение свързано със здравеопазването и нивото на медицината в България, тъй като тук се активира и квадратурата Уран-Плутон,  може да се очакват стачки на медицинските работници или лекарски грешки. Повишване цените на петрола, след което траен спад и стабилизирането им. 

 • Планетен цикъл ЮПИТЕР - САТУРН, тригон
21-25 юли  2013 г. и знаково хармонично въздействие на двете планети през следващата една година.

Един от най-важните цикли в мунданната астрология са съвпадите на Юпитер и Сатурн и техните аспекти. Малкият цикъл продължава 20 години. Хармоничният аспект между Юпитер и Сатурн започва да се оформя с ингресията на Юпитер в знака Рак от 27 юни 2013 г. и говори за подем на вътрешната държавна политика и международните отношения, висшата магистратура, дипломатическото тяло, културните и духовни институции също се стабилизират. Това е морален аспект и се изразява и с материален подем. Аспекта оказва силно положително влияние върху сектор недвижими имоти, банков сектор, инвестициите в страната и привличане на големи инвеститори, които оказват благоприятно финансово въздействие на страната. Можем да очакваме начало на съживяване на строителния бизнес, разбира се без повишаване на цените на имотите. До 2020 година цените за имотите ще бъдат регулярни, без непредвидено повишаване. В посочения период през юли се образува една прекрасна фигура в небето с максимална енергийна защита и хармонизация на обществените процеси. 

Фиг. 2

Това е период, който включва една тао-квадратура, към която има няколко подкрепящи и защитаващи аспекти. Тук след няколко силно напрегнати дни, се отпушва напрежението чрез хармонизация. Тази хармонизация ще зависи от медиите, въшно-дипломатическите ни отношения и обществените организации. Юпитер и Марс в посочената по-горе фигура са в опозиция на Плутон, това създава максимално напрежение, както казах по-горе, за цикъла Плутон - Юпитер. Луна и Нептун от трети дом - медиите, прави тригон към аспекта, както и Сатурн от друга страна от 11-ти дом - обществени организации, съюзи, синдикати. Това е изключително градивен и позитивен период, за международни споразумения, подписване на договори, за дипломатически ходове на страната, от които да спечелим добър международен имидж. 

 •  Планетен цикъл Сатурн - Плутон - секстил
Действието на цикъла започва с влизането на Сатрун в знака на Скорпиона от октомври 2012 - септември 2015 г. тъй като двете планети се намират във взаимна рецепция помежду си по управление. Като в този период, по-ярко проявление ще усетим в периода от юли до септември 2013 г.

Едната планета управлява 11-ти мунтанен дом, а другата Асцендента на България. Това е един изключително позитивен период, в който стремежите на държавата би трябвало да се реализират с лекота, обществените организации да подпомагат развитието и грижата за хората в страната. Самите планети и тяхното взаимодействие обещават политическо обновление, положителни промени в политическите и социални сфери, като тези промени се опират на минал опит. Упражнява се строг финансов контрол от изпълнителната власт. Наблюдава се пестеливо харчене на парите, засилва се инвестиционния контрол и сигурността. Модернизира се охранителната система на обществени места. Борбата с престъпността е ефективна. Създават се нови закони за банковия сектор и справедливото отпускане на средства. 

 • Планетен цикъл НЕПТУН - САТУРН, тригон
юли - август 2013 г.  Мунданния тригон между двете планети ще трае до септември 2015 годинаа
  
Сатурн управлява Асцендента на България, а Нептун - мунданен трети дом, което означава, че медиите са близо до народа и работят в негов интерес. Нептун вдъхновява политическите мъже, те предлагат ползотворни инициативи, които водят до напредък в държавното управление. Загриженост към минното дело и земеделието. Политика в този период е умерена, характеризира с с търпение и упоритост, с дълг пред народа. 


ГОДИНАТА СПОРЕД СЛЪНЧЕВИТЕ СТОЯНКИ


Зимното Слънцестоене от 21 декември 2012 година ни показва ясно, събитията през последния месец. Уран в точна квадратура към Плутон на върха на МС, показва промени в държавното управление, смяна на министри, нападение над политическа фигура, включително и над престъпна фигура, тъй като Плутон управлява осми дом в тази карта, а там са престъпните групи. Тази карта показва абсолютно динамично начало на годината за политическите среди. С Марс в 10-ти дом управител на асцендента и дом осми е подчертано нападението над политическа фигура, с благоприятен изход заради сините (хармонични) аспекти към него, които спасяват положението. Нептун в точна квадратура към възлите и дом осми показва загубата на патриарха ни, тъй като тази карта влиза в действие около месец преди зимното слънцестоене. Новолунието на 22-рия градус в знака Козирог на 11 януари, съвпадна с Марс, който управлява Асцендента и осми дом от картата и с това сложи началото на всички произлезли събития, като убийствата на двете семейства, покушението над Ахмед Доган и Златю Баретата. Следващото новолуние е на 10 февруари и ще активира политическите борби, синдикатите и обществените организации. Периода е значително по-спокоен, тъй като Новолунието прави тригон към Юпитер в знака Близнаци и ще можем всички да си отдъхнем, преди настъпването на пролетното равноденствие.


Пролетното равноденствие е с Асцендент във фиксирания знак Лъв, това означава, че ще оказва доста силно влияние на събитията през годината. 
Управителя на Асцендента в дом 9 в съвпад с Марс и Уран показват силно напрежение в съдебната власт. Опит за покушение или натиск върху съдия, прокурор, магистрат, възможно е това да е просто разкриване на корупционна схема, в която са замесени лица от висшата съдебна система. Новолунието на 9-ти април активира силно обществено-политическия живот и изпълнителната власт. От проследяването на циклите на планетите забелязахме, че периода между 20 и 27 март е силно напрегнат, но тук тази карта разкрива в какво отношение е това напрежение. Луната - народа в мунданната астрология отново се намира в 12-ти дом, което означава, че ще остане пасивен наблюдател на тези събития и няма да одобрява ставащото. Опозицията на Плутон от шести дом, който управлява пети, означава, че народа ще реагира остро само по въпроси свързани с децата, тяхното здраве и образование. Може да очакваме разтърсващ медицински случай  в периода между 6-10 юли, след новолунието в зодиакалния знак Рак, което се пада в 12-ти дом на хороскопа и активира тао-квадратурата Луна-Плутон с връх Уран, Марс. Разкриване на заговори, от които изпълнителната власт се възползва. Тук може също да се активират проблеми в здравеопазването или състоянието на здравеопазването да се превърне в политически въпрос и горещ картоф в предизборните платформи, което да предизвика социално напрежение и да ескалира в стачки и недоволство в тази сфера. Възможно е да се разкрият крупни измами с източване на средства през осигуряване на медицинска апаратура и оборудване. Също може да ескалира недоволство сред работниците заети в сферата на услугите. Затъмнението в зодиакалния знак Телец и Новолунието в Близнаци активират политическите партии и синдикатите,  съюзите и всички обществени организации, тъй като се случват в 11-ти мунданен дом, като през юни обществените процеси ще се хармонизират, но още в началото на юли обещават нагорещяване около изборите. Поради наличието на Юпитер в дом 11-ти, активната парламентарна дейност ще доведе до признание и положителна оценка от Брюксел. От картата на пролетното равноденствие можем да заключим, че най-горещи ще бъдат дните в края на март и началото на април, както и периода между 6 и 10 юли. 

автор Илиана Магерова, дипл. астролог

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук може да отговорите на зададените въпроси