четвъртък, 18 юли 2013 г.

Преброени ли са дните на новото Правителството?





 Това е картата на полагането на клетва на 42 Народно събрание. Виждаме нещо показателно - Уран е на върха на дом 10, в позиция на Луната и в квадрат с Плутон. Сам по себе си Уран на върха на дом 10 показва, че правителството няма да изкара мандата си. Луната символизира народа, който е в опозиция на правителството и е в квадратура с Плутон от шести дом. Това показва, че народа е подтиснат, притиснат и няма изход, освен да отпуши напрежението чрез радикални, революционни действия.

Меко казано тази карта показва силното напрежение между властта и народа, което се породи още на първия месец от началото на управлението.

Другото важно нещо, което показва тази карта е, че правителството е избрано след Слънчево затъмнение и преди Лунно затъмнение, а това е период който подсказва, че са заложени проблеми, несигурност и кратък мандат.

Отделно от това, правителството полага клетва и започва своята работа при ретрограден Сатурн. Сатурн е стабилността на едно правителство. Стабилността от, която правителството е лишено защото Сатурн освен, че е с обратно движение, но и в знака на кризите - Скорпион. този знак управлява монданен 11-ти дом, което означава нестабилност в парламента. Всички бяхме свидетели как един глас направи възможно това управление.

Тази карта недвусмислено показва, че правителството няма да изкара мандата си и ще управлява около година. Кога на практика ще бъде свалено правителството? Любопитен факт е, че тази година имаме поредица от важни монданни карти, които посочват ясно няколко смени на правителства, което вече се случи.

Подаване на оставката на правителството на Бойко Борисов на 20 февруари 2013 г. показва картата на Зимното Слънцестоене от 2012 година.



Плутон се намира на върха на дом 10 отново и е в квадратура с Уран. Кардиналния знак на АСЦ-та показва, че промените ще се реализират  в рамките на предстоящите 3 месеца.  Подадената оставка на 20 февруари 2013 г. от Министър Председателя Б. Борисов стана при транзитен Плутон съвпад с МС, активиран от транзитната Луна. 

Пролетното равноденствие е знаково за предстоящите коренни промени в управлението. 


Този път вместо Плутон, Уран - планетата на революционните и крайни промени е на върха на дом 10. Нещо повече той е в съвпад с Марс, в квадрат с Луната /народа/, който този път е в опозиция на Плутон. изключително взривоопасно положение. Картата е валидна в рамките на 3 месеца, заради кардиналния знак Рак на АСЦ-та. Тя показва огромното напрежение по време на изборите и почти революционното положение, поради намесата на Марс в цялата конфигурация, страстите бяха нажежени до край.

Нека сега надникнем в картата на Лятното Слънцестоене, след като предходната карта има влияние само до месец юни.


Тук отново в знака на Овена забелязваме Уран в точен съвпад с върха на дом 10. Същият е в квадратура с Плутон. Това показва, че в рамките на три месеца ще има промяна на правителството, тъй като картата важи отново за 3 месеца. Или правителството ще смени повечето от своите министри, или ще бъде принудено да слезе от власт. 

От 20 юли до 8 август т.г. Започва действието на аспекта Юпитер опозиция Плутон, което може да е разкриване на информация срещу лидер на партия, личност с власт или сериозна кампания срещу Президента. Тук напрежението силно може да ескалира и да се налее масло в огъня на народното недоволство. 

Oобрия аспект между Юпитер и Сатурн в този период, дава стабилизиране или вкопаване на правителството във властта. Това е период между 21-25 юли, когато ще продължим да бъдем свидетели на упорството на правителството, което се е вживяло в ролята на спасител на народа. Тук всички астролози посочват позитивния хармоничен период, който се образува в големия воден тригон и са прави донякъде. Това е период, в който изискванията на обществото са за честни и чисти политици на сцената!  

Любопитното е, че транзитния Марс се движи към опозиция на Плутон, квадрат с Уран с мощна сила и неговият аспект вече се усеща по площадите. Напрежението, което е донесе Марс ще нараства до точната опозиция на Плутон и квадрат с Уран, която ще се осъществи на 29 юли точна с Плутон и 1 август - точна квадратура с Уран. В картата на полагането на клетвата на новото правителство това се случва на 30 юли.  За да бъда изчерпателна и точна, действието на този аспект започва от 23 юли и ще е най-силен в дните между 29 юли и 1 август 2013 г., когато можем да очакваме вот на недоверие към правителството. 

Следващата такава вероятност е когато Уран се върне на МС, което е около 16 август. И ако тук не се задейства конфигурацията тогава ще трябва да погледнем квадратурата между Уран и Плутон, която става точна през ноември 2013, когато ще имаме и Слънчево затъмнение в знака на Скорпиона. Но тук съм скептично настроена, докато Марс не се включи и не оформи тао-квадратура с двете планети, което се случва около 23 декември 2013. Тогава вече ще е в сила и картата от Зимното Слънцестоене. Тук има и няколко силни позиции и през януари 2014.  Следващия точен аспект между Уран и Плутон е април 2014. Както бях писала в прогнозата ми за 2013 година, Плутон дава силата и енергията на хората, а Уран привежда в действие тази енергия, това означава, че до края на 2014 година ще сме свидетели на коренни промени в начина на управление на страната, защото Плутон управлява 11-ти монданен дом - парламента, партиите и синдикатите, а Уран 2-ри монданен дом на страната - финансите. Тук от жизнено важно значение ще е спасяването на страната от фалит на първо място, а на второ Плутон е сигнификатор на силовите групировки, мафията, монопола и властта. Откакто Плутон навлезе в знака Козирог показва, че монополистите и мафията превземат властта и това не е само в България. Навсякъде по света при напрегнатия аспект между Уран и Плутон ще се разкриват внезапно тайните структури и тъмните страни на властта. Това ще предизвиква такива процеси в обществото, които ще оставят отпечатък години напред. Ще припомня, че подобен аспект съществуваше по време на Втората световна война. Тогава Уран отново беше в знака на войнствения Овен, който не търпи подчинение, но Плутон беше в знака Рак, където предизвикваше шонинистични нагласи, които бяха ярко изразени в нацистките набези над Европа и унищожаването на цели раси и нации. Сега Плутон е в знака Козирог и трябва коренно да се промени начина на управление в света. Тук Плутон показва, че старите модели вече не вършат работа и трябва да бъдат заменени с новите идеи, настъпващи под напора на Уран - революционно настроените хора, жадуващи за политици, които да обслужват интересите на народа, а не на монополистите в държавата.  



Есенното равноденствие подсказва загриженост на правителството към народа. На върха на дом 10 забелязваме Нептун, който е планета на състраданието, помощта, жертвоготовността. Този Нептун е в прекрасен аспект към Луната, олицетворяваща народа, която е подкрепена и от Юпитер, но за съжаление в съвпад с Низходящия Лунен възел, в квадратура с Марс. Отново може да се очаква недоволство този път заради парламентарните закони, които трябва да бъдат гласувани и променени. Но за сметка на това народа е далеч в по-добра позиция и вижда поне изход от положението. Тази карта е валидна за следващите шест месеца.  



Зимното слънцестоене обаче, отново ни поднася Уран на върха на 10 дом, в квадрат с Плутон и този път в още по-напрегнат аспект от Марс. Това показва, че в първите три месеца на 2014 година ще има отново революционно настроение, протести, стачки, смяна на министри или на цялото правителство към края на март 2014 г. и началото на април същата година.  Като цяло избор на правителство по време на затъмнения дава власт около година, а периодите на които се спрях по-горе може да дестабилизират правителството.

Ще приключа до тук. Нека видим ще оцелее ли правителството в края на месец юли, когато напрежението ще се покачва с всеки изминал ден /ще ми се да напиша със всеки изминал градус/. Обстановката ще е взривоопасна както по площадите, така и по отношение на инциденти, аварии и др. катастрофални събития. Шофирайте внимателно, бъдете нащрек зад волана, защото ще има много инциденти, пазете се от пожари и агресивни хора. Ще преживеем едно наистина емоционално подгрято лято, с много бури, страсти и превратности в него. 


дипл. астролог И. Магерова

Всички права запазени. Копирането и разпространението на статията без разрешение и цитиране на автора - забранено.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук може да отговорите на зададените въпроси