неделя, 26 февруари 2012 г.

Астрологично за живота и смъртта на Уитни Хюстън












Eдин от най-съвършените, кристално чисти, дълбоко вълнуващи, магически гласове на света, съчетан с очарованието и красотата на една неповторима жена, си отиде от нашия свят на 11 февруари 2012 г. в хотел  Бевърли Хилтън, броени часове преди връчването на музикалните награди Грами, потапяйки целия артистичен свят и почитателите му в дълбока скръб, след първоначалния шок от новината.


Само произнасянето или прочитането на името Уитни, извиква веднага в съзнанието  незабравимата песен "I Will Always love you" от филма "Бодигард" с емблематичната  романтична сцена на певицата и страхотния Кевин Костнър, сцена, която затаява дъха и изпълва с копнеж за толкова силна и романтична любов, колкото те двамата пресъздадоха, за да останат завинаги в сърцата на ценителите.


Тя е не само глас, красота, грация и романтизъм, но е и носителка на най-престижните награди в света и то не веднъж или два пъти, а многократно. Уитни Хюстън влиза в рекордите на Гинес, като певицата получила най-много награди - 411. Сред тях са 6 награди "Грами", 2 награди "Еми", 23 награди на American Music Awards, 16 награди от Billboard Music Awards и редица други. 


Само преди няколко дни светът се прости с Уитни ...  ние всички се простихме с нея, но с какви звезди беше белязана Уитни в мига на нейното раждане, за да бъде забелязана, оценена, обикната, да успее да се превърне в "поп дивата" на музикалния свят, да бъде ослепителна актриса на сцената, да притежава невероятен чар, красота и излъчване. Какви бяха тези звезди, които изсипаха рога на изобилието и я направиха най-популярната певица и актриса, а в същото време най-съкрушената жена в личен план и защо? Защо не се намери мъжът на живота й, който да стопли сърцето й, да прегърне и запази крехката й женска психика, да я опази от грубата емоционална действителност, за да не се налагаше да посяга към заместителя на любовта - дрогата.  Вероятно мнозина от вас се питат, защо когато имаш всичко - слава, богатство, дете, красота, когато имаш толкова много възможности за изява, когато си такъв уникален талант и можеш да си горд с постиженията си пред цял свят и признанието си .. защо когато си опитал всичко в живота позволяваш един единствен мъж да обърне съдбата ти и на какво се дължи слабостта, да се оставиш в зависимост от най-страшното - наркотиците.  Защо нямаш волята да преодолееш зависимостта си от някой и нещо.  Всъщност можела ли е Уитни да намери сили да се изправи и да продължи? Каква е причината всичко това да й се случи?  Тези и много други въпроси провокираха любопитството ми да надникна в хороскопа й и да повдигна завесата.  







Звездите за нейния характер и качества - бегъл астрологичен поглед


Космограмата на Уитни показва една жертвоготовна личност (АСЦ Риби), предпочитаща спокойствието и уединението, с магнетично излъчване и сексапил (управител Нептун в дом 8), ориентирана към реализиране на целите в живота и постигане на успех в кариерата (управител Юпитер в първи дом, в тригон с МС). Един честен и до болка откровен човек (Луна в Овен, съвпад с Юпитер), с отворено сърце и душа, за всеки, който има нужда от помощ (Юпитер в съвпад с Луна, душата, в тригон от Слънце - сърцето и духът). Невероятната й женственост и красота откриваме в съвпада на управителя на АСЦ-та с Луната (олицетворение на женската природа), подкрепена от тригона на Венера. В хороскопа откриваме дух и душа в единство, което гарантира реализирането на мечтите и желанията в живота. 


Подвижните знаци в осите - АСЦ/ДСЦ и МС/ИС, разкриват пред нас една личност, която е отстъпчива по характер, предпочитаща да прави компромиси във взаимоотношенията, вместо да взема твърди решения, въпреки, че Луната й е разположена в знака Овен, но тя е изключително добре подкрепена от съвпада на Юпитер (планета на щедростта, великодушието, покровителството), от тригона на Слънцето и Венера - хармонията, чувствителността към красотата на живота и сърдечността, миловидността, дипломатичнноста и радостта от живота, които са черти от нейния характер, пръскащ оптимизма чрез ослепителната си усмивка. Луната получава подкрепа и от Сатурн, като добавя към миловидността и чара на образа й една подчертана изваяност на чертите. Това показва, че тя умее да работи здраво, да бъде отговорна, стриктна и точна към работата си, нещо повече прекалено взискателна и търсеща съвършенството в изявата, незадоволяваща се с посредствеността.  Венера и Слънце в дом 6, издават човек, който е не само отдаден на своята работа, но и я обича и върши с удоволствие. От управителя на АСЦ-та  и МС - Юпитер в съвпад с Луна управител на дом 5  (сцената и децата), можем да заключим, че не само успехът й на сцената е гарантиран, но и любовта, грижата, обичта и привързаността към децата е силна и тя ще бъде ориентирана към решаване на проблемите им.


Няма да правя подробен анализ на характера на Уитни, но ще се спра на нещо удивително - всички бенефици (добротворните планети) в нейния хороскоп са в хармонично взаимоотношение помежду си - Господ наистина е обичал Уитни като е изсипал рогът на изобилието така щедро към нея. Хармоничният аспект между Луна/Юпитер и Венера/Слънце, показват човек с една голяма душа и топло сърце, който е способен да даде толкова много любов и топлина, колкото всеки би мечтал да получи в живота си. Привързаността към семейството и домът са подчертани и от присъствието на двете светила под хорзонта и тригона между тях и двата бенефика - Юпитер и Венера. Уитни не е била способна да причини каквото и да било разочарование и болка на близките си, още по-малко би причинила умишлено своята смърт, докато са до нея и я подкрепят морално. Нещо повече, подчертания превес на планети в огнени и знаци я прави изключителен оптимист, зареден с позитивизъм. Луната в Овен показва спонтанност в поведението и възпитанието, но и раздразнителност, заради опозицията й с Марс. Освен това Луната е в кардинален знак и това я прави не само "дива", тя е просто една Амазонка, препускаща през степта на живота си горда (Юпитер) и неудържима (Марс), неприемаща помощ от другите (Марс опозиция към съвпада Луна/Юпитер). Същите  две планети Луна и Юпитер се намират в съвпад с една от най-ярките неподвижни звезди в нощното звездно небе -  Алферац, алфата на съзвездие Андромеда, през която преминава нулевия Меридиан на небето и която издига до върховете на славата, носи богатство и почести, последвани от загуба и изгнание в края на живота на човека. 


Меркурий е в съвпад с ДСЦ в знака Дева. Това дава на Уитни издълженост на тялото, финност на костната система, издължени крайници и пръсти, аналитичен Ум, изключителен бих казала, защото е в съвпад с Плутон (оформящ голямото й открито чело) и с Уран правещ погледа й поразителен, като Уран придава свободомислие, оригиналност и гениалност на ума. По Плутон имаме една голяма дълбочина на ума и силна памет, умееща да се концентрира. Уран оцветява ума с проблясъци на гениалност, но и с нервност и неочаквани реации. Всъщност мисълта й е много проницателна. Уран управлява нейния 12-ти дом и тук връзката с него вероятно й е давала едно ясно виждане на нещата, които за другите остават скрити, подчертана и от секстила на Сатурн към натална Луна. Силна интуитивна мисъл. Възможно е да има и натрапчиви мисли (Меркурий Плутон), които може да доведат до маниакална проява. Уитни е притежавала превъзходна интуиция, подчертано и от огнения превес на елементи в хороскопа й (Уран, управител на 12-ти дом в съвпад с Меркурий). 


Един от големите пробиви в хороскопа е липсата на силна воля, за която съдим по разположението на Марс в хороскопа и на Слънцето. Марс се намира в знака на своето заточение - Везни, а Слънцето, макар и на трон в знака Лъв, е разположено в слаб дом и е в опозиция на Сатурн, което подсказва, че тя е била абсолютно безпомощна да се справи със какъвто и да било род зависимости в живота.  Самата Уитни има твърде високи изисквания към себе си в работата. Венера в опозиция на Сатурн разкрива една вътрешна неувереност и плахост в любовта, пресъздадена изцяло в култовия филм "Бодигард". В него сякаш играе себе си от начало до край. Впрочем с такава опозиция, жените живеят с чувството, че не са достатъчно желани и обичани, нещо, което се стоварва върху нея с пълна сила по време на брака й. Всеизвестни са изневерите на Боби Браун, съпругът на Уитни, който 1995 година попада в затвора заради наркотици. Нещо, което гордата Уитни със сигурност много трудно е преглътнала. Вероятно това е ключовия момент и поврата в живота й. Със сигурност отчаяно се е борила да спаси брака си и да промени Боби Браун, но слабия Марс и нараненото Слънце трудно могат да позволят Уитни да наложи совето, колкото й непреклонни да са желанията й - Луна в Овен.




Външната изява е лесно постижима за Уитни, но с напредване на годините, това все по-малко би я е вълнувало. Нещо повече, имала е нужда да се вглъби в себе си и само тесен кръг от хора да допуска до себе си (Луна в трета четвърт). За нея стабилните устои на света се коренят в семейството и в оценката получена от най-близките й хора (повечето планети под хоризонта), както вече изяснихме. Уитни е живяла в хармонично семейство (Луна тригон Слънце) или поне е запазила топли спомени от ранното си детство (Луна съвпад Юпитер), затова е копняла да изгради същия добър модел на семейство. Това можеше да се случи само, ако не беше толкова зле поставен нейният седми дом (указващ брачния партньор). Разположените планети в него издават, че това е ахилесовата пета в хороскопа. Всичко, което ще изсипе живота й като рог на изобилието - успехи, пари и слава в кариерата, ще бъде заплатено с цената на партньорските отношения. В природата винаги има равновесие и тя не търпи излишъци, а ако има превес в една област, то друга област непременно е ощетена.




Без да бъда изчерпателна по отношение на характера й, ще отбележа само две неща, които ми направиха силно впечатление:


Първото е, че Уитни притежава АСЦ Риби, който я дарява със свръхчувствителност и състрадателност, заради които човек предпочита усамотението и уединението и от друга страна Слънце в Лъв, което подтиква да се изявява на сцена и да бъде в центъра на прожекторите, заедно с тригоните и съвпадите на Юпитер и Венера към двете светила в хороскопа.


Второто невероятно нещо е, двойките аспекти на  бенефиците:
Луна/Юпитер и Венера/Слънце в тригон помежду си и към МС, което гарантира нейния висок стандарт на живот и в същото време двете светила Луната и Слънцето наранени от малефиците - Марс и Сатурн, които ще разгледам по-нататък.






Партньорски взаимоотношения.


Остта на взаимоотношенията е заета от подвижните знаци - Риби/Дева. Това показва, че Уитни Хюстън е жертвоготвна, всеотдадена във взаимоотношенията, чувствителна, ранима, търсеща и очакваща стабилност и опора (Дева, земен знак) в партньор, с който може добре да работи (Дева е шести мунданен знак, който означава колегите, работата, ежедневието). Това обяснява защо Уитни избира за пратньор Боби Браун, с който работи и си партнират при издаването на първият й албум в края на 80-те години. Знакът Дева е двойнствен, освен това в ДСЦ-та се намират още планетите Меркурий, Плутон, Уран и Марс, които не обещават безоблачен брак, особено тежко е присъствието на Плутон и Уран. Първият дава силна привързаност, а вторият желание за свобода и независимост, неспособност за обвързване в пратньорските отношения - отново срещаме силна дуалност в хороскопа на Уитни.  Това указва, че тя ще привлече властен партньор, обичащ и ценящ свободата си. Освен това присъствието на Марс подсказва, че в отношенията хвърчат искри и те не могат да бъдат спокойни и вероятно е имало силно противопоставяне между двамата, тъй като Марс е в опозиция на Луната на Уитни, т.е. нейните желания не са били зачитани и при настояване от нейна страна със сигурност се е стигало до скандали и агресивно поведение от страна на партньора й. Марс в нейната карта е зле поставен в знака Везни и не може да се очаква нищо добро от партньора, освен ако самият той не притежава Марсови качества, като например да е спортен или бизнес тип мъж, а всички знаем, че Боби Браун в началото се е вписвал в тази характеристика, но по-късно когато Уитни започва да се издига на върха, а той остава в нейната сянка, се превръща в антипода на това, което Уитни очаква от своя съпруг. Присъствието на Меркурий  показва, че двамата са водели дълги дискусии и са обсъждали нещата, които ги вълнуват, като е имало възможност да стигат до разбирателство, защото Меркурий е прав, западен и е акцидентално силен - хайз, в знака Дева, т.е. в крайна сметка разумът е надделявал, а Луната в съвпад с Юпитер, показва, че тя повече от всичко е държала да има щастлив и хармоничен брак. При така заложения хороскоп, за Уитни семейството от една страна се явява нейната най-голяма ценност, от друга страна е имала вътрешна потребност да афишира, че брака й е успешен (Луна/Юпитер), което е породило нуждата да опази възможно най-дълго брака си и да се бори и да помага да партньора си и финансово, и морално (управител на втори дом в седми). Всичко това обяснява защо Уитни не е предприела стъпка към развода, много по-рано от лятото на 2006 година и защо е търпяла изневерите на Боби Браун, коментирани и отразявани широко в пресата, което със сигурност е наранявало достойноството и гордостта на Уитни, при нейните аспектирани светила от Юпитер.  Целият проблем и драма за Уитни е бил, че тя не би могла да понесе мисълта за провал в опита й да създаде едно щастливо семейство. Вероятно до последно е вярвала, че ще може да го постигне (съвпад на Луна с Юпитер и тригон от Венера и превес на огън в хороскопа й).




В хороскопа на Уитни не откриваме нито една планета, която да доминира Меркурий (управител на дом 7), което означава, че тя не е можела да го контролира или сложи "под чехъл" и не би могла да постъпи така с нито един партньор, независимо от своенравното й поведение в отделни моменти и изисквания (Луна в Овен в съвпад с Юпитер). Откриваме и нещо повече, Луната й е в терма на Меркурий,  което показва, че той силно е доминирал над нейните чувства. И тъй като Луната е и психиката, тя остава уязвима пред него. В хороскопа още откриваме злотворната неподвижна звезда Zosma в точен съвпад с Меркурий и Плутон. Тази неподвижна звезда показва, че Уитни наистина се е превърнала в жертва на своя съпруг и нейното семейство явно е имало пълно основание да не се съгласи  Боби Браун да присъства на погребението й. В последствие все пак отстъпват пред молбите му. В древността Zosma се е считала за точката, в която Херкулес нанася съкрушителен удар в гърба на Лъва и с това бележи приключването на една ера и преминаването към друга. Присъствието на който и да било мъж в живота на Уитни щеше да нанесе съкрушителен удар върху нейната психика с такъв хороскоп. Бихме могли да кажем, че Уитни не е била толкова разкрепостена, колкото някои вероятно си мислят (Венера опозиция на Сатурн - трудно се влюбва или по-лошо любовта е невъзможно да се реализира, Сатурн управлява 12-ти). И още нещо, управителя на 12-ти дом Уран, намерен в съвпад с Меркурий в ДСЦ-та показват, че нейния съпруг е най-големият й таен и явен враг. Що се отнася до враговете, тя е имала и управител на 11-ти в 12-ти дом - Сатурн (възрастен, стабилен човек с положение и кариера, доста силен) и на 12-ти в 12-ти, което показва, че е имала доста сериозен враг сред приятелите си, но е и указание на проблеми с доктори и болници, тъй като Сатурн ранява нейното Слънце, управител на шести дом. Т.е здравето може да бъде увредено от доктор или в болница, а също може да бъде поставена грешна диагноза, поради наличието на Нептун (заблудата, лъжата) в квадратура към управителя на 6-ти дом. Всъщност пропуснах да отбележа, че Уитни има квадратура между Венера и Нептун, това показва, че в любовта ще има разочарования, заради невъзможност да направи правилен избор. В нея липсва сериозен критерий за избор на подходящ партньор и резултата е ясен.





Кариера - възход и падение


Кариерата на Уитни е белязана от възход и успехи и това е видимо от Юпитер (планетата на успеха и изобилието), явяващ се едновременно управител на АСЦ и на МС - със собствени усилия постигане на успех, подчертано двойно от разположението му в знака Овен и от тригона му към МС. Също така МС (домът на социалния статус) е подкрепен от прекрасните тригони на двете двойки бенефици Луна/Юпитер и Венера/Слънце, което е вече още по-голяма гаранция за успех и триумф в кариерата на Уитни. Юпитер, в първи дом сам по себе си показва успешен човек, отделно от това е толкова силен и така добре подкрепен в картата от останалите планети, при това в съвпад с върха на втори дом (финансите), че едва ли има астролог, който да се изненада от думите на продуцента й от Arista Records, който разказва, че по време на възхода на Уитни, всичко до което се докосвала се е превръщало в злато. Юпитер в съвпад с Луната, управител на 5-ти дом, домът на лукса, развлеченията и удоволствията е в тясна връзка и със управител на дом 6, който е един и същ  - Луната.   Всъщност втори дом (материалните придобивки) е най-добре аспектирания дом, ако забелязвате, с добри аспекти от Венера, Слънце, Сатурн, със съвпад Луна и Юпитер и не стига това, ами и управителя Марс, макар зле поставен в знака Везни е намерен в една хубава опозиция от Луна и Юпитер, което вече усилва гаранцията, че работата й ще я направи богата и ще й донесе слава и зад граница, тъй като имаме отношение между управител на АСЦ и МС, с управител на дом 9 (чужбината и пътуванията в чужбина) - Марс.  


Юпитер в хороскопа на Уитни се явява и Алмутен. Това я прави не само успешна, но и изключително щедра, широко скроена като душевност, подкрепяща, закриляща, един добър човек, който е готов да помогне на всеки. Всъщност както казахме по-горе, Юпитер е в съвпад с Луната, която управлява дом 5 - децата. При такъв аспект в хороскопа не е изненадващо, че е създала фондация  „Whitney Houston Foundation For Children” за бездомни деца болни от рак или СПИН. 


Когато разглеждаме кариерата и изключителният глас на Уитни Хюстън трябва да разгледаме положението на Венера, която е една от най-силно аспектираните планети в хороскопа, заедно с Юпитер. Венера получава аспекти от Луната, Юпитер, Слънцето, Сатурн, Нептун. От Нептун може да очакваме най-нежния, завладяща и магически тембър на света, от Сатурн най-дълго задържащия и силен напор в гласа, от Юпитер широкия диапазон на гласа, от Луната - мекотата и топлото кадифе в гласа, от Слънцето - кристалната чистотата на гласа й, още повече, че Слънцето управлява Венера и придава един съвършен блясък на изявата й на сцената.


Популярността на Уитни откриваме в намирането на управителя на дом 7 в дом 7 - Меркурий, който освен това е в точен съвпад с една от осите и е на трон, но нейната слава е и нейна ахилесова пета, заради съвпада с зловредната неподвижна звезда Zosma.


Уитни е родена с Луна тригон Слънце, което гарантира, че живота й ще бъде изпълнен със щастливи събития. Това е един динамичен живот,  силно устремeн в първата половина от живота към успеха, след което ентусиазма спада и човек не желае повече да е в светлините на прожектора, а да се съсредоточи в дейност, която и носи истинско вътрешно удовлетворение. Ако живота й не беше приключил така рано, тя със сигурност щеше да се оттегли от сцената и светския живот.  




Обстоятелства около нейната смърт


Уитни е казвала:  "Моят най-голям демон съм аз самата. Аз съм си и най-големият приятел,и най-страшният си враг"


Така ли е в действителност? Аз съм си най-големият приятел е провокирано от факта, че тя няма много верни приятели, или ако е имала, то те са роднини, а не приятели. В нейния случай приятелите се явяват нейните най-големи врагове. Така, че ако Уитни казва, че тя си е най-големият приятел и най-големият враг, то е главно защото няма приятели и съответно врагове. 


Ако проследим управителя на АСЦ-та, който се намира в дом 8 (домът на смъртта) и в едновременно с това е в квадратура на Слънцето (управител на дом 6, здравето), то мога да кажа, че тя има основание да смята, че е най-страшният си враг, с оглед на това, че би могла да навреди на здравето  и работата си. Нужно е да разгледаме отношението на управител на АСЦ-та и управител на дом 8, както и планети в дом 8, за да можем да анализираме обстоятелствата довели до нейната смърт.


1. Управител на АСЦ-та в квадрат с управител на дом 6 - здравето
2. Управител на АСЦ-та в квадрат с управител на дом 8 - смъртта

Управителя на АСЦ-та се намира в дом 8, т.е. тя сама може да увреди здравето си до степен да застраши гласа си, за който отговаря Венера, която управлява дом 8 и се намира в дом 6 (здравето). Тук ясно личи, че причина за смъртта може да бъде здравословен проблем, свързан с гърлото или гласните струни, защото Венера управлява тази част от тялото и то под упойка (Нептун в дом 8), ако бъде направена операция. Ние знаем, че Уитни е имала проблем с гласните струни (полипи в гърлото), нещо повече предлагали са й сложна операция, която е отказвала, заради липсата на гаранция, че въобще ще си върне същия глас, нещо повече можела е да го загуби напълно. Същата тази Венера в съвпад с управителя на дом 6 е наранена от Сатурн през 12-ти дом, който се явява и управител на 12-ти и 11-ти домове. Това вече може да се изтълкува по два начина:  1. Възможно е да свържем причината за смъртта й с таен враг, но силен враг, защото Сатурн е на Трон и се радва в 12-ти дом и 2. Смъртта може да е по време на сън (12-ти дом е сънят), заради здравословен проблем или информация, която я е разстроила (Венера управлява и трети дом в хороскопа).  Факт е, че е била намерена от роднина (другото значение на трети дом), но е озадачаващо, че е намерена, а не че роднината е била там по време на смъртта, както показва хороскопа, което вече е озадачаващо. И така Сатурн можем да го тълкуваме по два начина, което хвърля сянка на съмнение относно нейната смърт, затова е задължително да направим проверка за указания в хороскопа от насилствена смърт. За Венера, управител на 8-ми дом и 3-ти дом можем още да добавим, че смъртта е възможно да е свързана непосредствено с някаква информация, интервю или пътуване в друг град, защото трети дом е свързан, освен с роднини и информация, но и с пътуванията на близки разстояния и медиите. Знаем, че Уитни се качва да се освежи преди да даде интервю за медия и се забавя необичайно дълго, нещо което е направило силно впечатление на журналиста и което не се е случвало преди това. Обстоятелствата около края на живота са указани от Меркурий, който е управител на дом 4 (края на живота и обстоятелствата). Той се намира в съвпад с Плутон, управител на 9-ти дом, действително смъртта й се предаваше по цял свят. Обстоятелствата около края на смъртта й не са толкова безобидни, колкото ни ги представиха медиите. Спомнете си, че Меркурий е в съвпад с злокобната неподвижна звезда Zosma, от друга страна със Плутон и от трета със управител на 12-ти дом Уран. Това показва, че ще се води сериозно разследване за нейната смърт и дълго ще се държи в тайна, но в крайна сметка ще се разбере каква е истинската причина за смъртта на Уитни. За да отговорим на този въпрос трябва да разгледаме потърсим указания в хороскопа указания за насилствена смърт. Ще цитирам отнасящите се за насилствена смърт събрани афоризми от Рафаел на Хермес и Кардан, които са пряко свързани с хороскопа на Уитни, като отворя една голяма скоба, че не са единствените указания, но са най-ясно се виждат. 

1. Ако Слънцето или Луната се намерят в каре или още по-зле, в опозиция на Марс, разположени в противоположни ъгли, най-вече в Четвърти и Десети, предсказват тежки злополуки или насилствена смърт. Ако противостоенето на Марс се извършва от Първи и Седми домове, заети от хуманните знаци: Дева, Везни, Водолей или Близнаци, човекът ще бъде унищожен от противниците си. Ако в тази конфигурация Сатурн заема мястото на Марс, човекът ще умре отровен, от глад или в затвора след съдебна присъда.

2. Марс в съюз, каре или опозиция на Луната; Сатурн в същите аспекти със Слънцето, разположени в ъглите на хороскопа, предсказват насилствена смърт. Разположени не в ъглите, а в силните знаци Овен, Везни, Скорпион, Козирог и Водолей, ще предскажат същото.

По първа точка: Луната на Уитни Хюстън е разположена на 17 градус в знака Овен, както се вижда по-горе в хороскопа. Марс е разположен на 8 градуса в знака Везни. Двете планети са намерени в опозиция помежду си. Разположени са в първи/седми домове, които са ъглови и Марс е в знака на Везните, то следва, че тя ще бъде унищожена от противниците си. Сатурн  се намира във Водолей, аспектира Слънцето, но двете планети не се намират в ъгъл, затова не можем да твърдим, че е отровена.

По втора точка: както вече казахме Марс е в опозиция на Луната, в Овен, Везни и в ъглъви домове - насилствена смърт.

Сатурн е в опозиция на Слънцето, Сатурн попада в знака Водолей, разположението не е в ъглите на хороскопа, но и тук имаме указание за насилствена смърт.

Изводът е че в хороскопа има указания за насилствена смърт, тъй като светилата са наранени от злокобните планети в специфичните зони и знаци.

Остава да проверим в прогностичните методи, откриваме ли активиране на една от тези четири точки, което ще означава, че самите аспекти са активирани.

Луна опозиция Марс
Слънце опозиция Сатурн




От транзитите забелязваме, че транзитния Плутон (външен кръг) се намира на 8 градуса в Козирог и прави точна квадратура към наталния Марс, който е разположен на 8 градуса във Везни. В същото време тр. Плутон е в точна опозиция към PF (парс фортуне) явяваща се едно от хелиагалните места в хороскопа, която според Бонати и Омар е и Хилег. При това положение Марс е Алкокоден на хороскопа (предупределителя на годините живот).  Не се наемам да изчислявам годините живот, само ще отбележа, че във Вавилонската астрология средните години живот за Марс са 47 и можем да приемем, че Слънцето, макар и в падащ дом е в своето владение и бихме могли вместо дни да добавим неговите месеци, а те са 19. Венера може само да добави  8 дни, тъй като е в падащ дом, а тъй като Сатурн екзалтира в знака на Марс, ще отнеме 30 дни, защото и той е в падащ дом. Така годините живот остават 48 и 6 месеца. Активирането на Марс от транзитния Плутон, всъщност натиска спусъка на опозицията Марс - Луна. Освен това точно в този ден двете светила, активират в наталната карта съответно: транзитна  Луната - Марс и транзитно Слънце - Сатурн. Отделно от всичко това, транзитния Сатурн се намира в дом 8, домът на смъртта.

В дирекциите за годината, намираме нещо още по-поразяващо.



Тук дирекционен Сатурн е на 8 градуса и 30 минути във Овен в точна опозиция на натален Марс, който е на 8 градуса и 29 минути в знака Везни.
От тази позиция Сатурн квадратира и PF. Управителя на АСЦ е в квадратура със самият АСЦ.

Отново е силно активирана опозицията Луна-Марс от наталната карта, която подсказва за насилствена смърт. 



В слънчевата революция на Уитни (хороскопа за годината), АСЦ-та от революцията попада в 8-ми дом на смъртта. Освен това, управителя на 12-ти дом Сатурн (в наталната карта се намира и в 12-ти и е в опозиция с управителя на осми) е в точен съвпад с АСЦ-та, което показва още веднъж, че са активирани тайните врагове или някакви тайни обстоятелства около смъртта й. В слънчевата революция управителя на 12-ти дом е в точна опозиция на Нептун - разкриването на тези тайнствени обстоятелства остават под въпрос, тъй като Нептун остава отпечатъка на загадката.







6 коментара:

  1. Здравей Шехи,
    Все пак засягаш темата за живота и смъртта и като класик не мога да не се включа.
    Има 3 системи за определяне дължината на живота, но не това е целата на постта ми, а да кажа, че без фундамент (бил той Hilaj, Kadukhudhah или първични дирекции) просто човек няма нищо. С други думи няма никакъв шанс да предскаже смърт. Би трябвало революцията да е много зловеща (виж Кардано например, който споменаваш) и дори тогава много трудно би настъпила смърт, ако не е подкрепена от продължителна техника. Така наречените "дирекции", по-точно дъги, не са достатъчно силни, транзитите още по-малко, да не кажа безполезни, при предсказването на смърт. Това естествено че означава, че те не я регистриррат, но това 'отдавна" е било сигнализирано от по-висшите техники, а именно първичните дирекции, директирането по термите, профекциите и дори Фирдарията, които няма да илюстрирам, че ще стане много дълъг постта и съм писал и на друго място за тази карта.

    С уважение
    Загата

    П.С. Много приятна топлота и мекота се усеща от блога ти, много тип Венера. Страхотно е!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Зага,

      Благодаря, че хвърляш по-задълбочен поглед върху темата за смъртта и използваните астрологични техники, за което си абсолютно прав, но фокуса в последна точка от статията ми е главно върху казуса самоубиство, нещастен случай или убийство е причина за смъртта на Уитни, затова бегло споменах някои от факторите, използвани за определяне годините живот.

      Включването ти е изключително уместно и навременно, за да не остане някой с впечатление, че е толкова елементарна и лесна работа, за което още веднъж ти благодаря.

      С уважение
      Шехи

      Изтриване
  2. Не знам какво да правя. След прочетеното съвсем случайно тук не мога да спя от 9 дни.
    Моята сестра е родена на 09.08.1963 в 20,25 ч. в Пловдив. Наталната и карта е напълно идентична с тази на У. Хюстън, можете да проверите сами, максимумът разминаване да е 1 градус, дори не знам дали има и толкова. Девет дни смятам и пресмятам, а последните 2 не съм ходила на работа даже. От това което виждам че сте изчислили разбирам че тя трябва да умре. Не знам как да живея с това и да стоя и да чакам. Как да се държа с нея децата й, мъжа й. Четох и в този блог на този Зага. Страшно е! Останах с впечатлението че е безнадеждно. Тя наистина преживя тежка операция, трудни моменти, но всичко мина сравнително благополучно, а сега това. Дано никога не узнаете какво ми е :(

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте,
    Съжалявам, че отговарям чак сега, но бях на почивка. Вероятно сте забелязали коментара на Зага-та тук, че така лесно не се смята смърт на човек, но мога да ви посоча колко съществени са съвсем малките различия в двата хороскопа. От коментара Ви разбирам, че нямате задълбочени астрологични познания и недоумявам какво точно сте пресмятали, както твърдите. За да се изчисли смъртта е необходимо да се намери Хилега на хороскопа, от неговата позиция следва да се определи Алкокодена (планетата сигнификатор на продължителността на живота) и това не е всичко, освен това има много сериозни правила, като например едно от първите важни правила е да се знае под управлението на коя планета се намира Хилега - коя екзалтира в неговото място, коя планета владее декадата и коя термата, в която е разположен. Хилега на сестра Ви е в различна терма и декада от тази на Уитни Хюстън и изобщо от тук нататък, несъществените разлики стават МНОГО СЪЩЕСТВЕНИ, защото Алкокодена става друг. Запомнете, че в астрологията няма несъществени разлики!!! Затова часът е много важен - до минута и секунда, мястото на раждане е не по-малко, двете са родени на различни ширини и дължини, това също е много важно ... С две думи няма място за притеснение относно живота на сестра Ви.

    __________
    ***Използвам повода, да кажа на всеки, който чете тази статия, че има още много фактори, които умишлено не съм изложила подробно в статията, точно защото на първо място е нужна много здрава психика и не на второ място стабилни знания. По така изложената схема никой не е в състояние да изчисли продължителността на живота, тъй като съм отбелязала само някои очевадни за астролозите фактори.

    ОтговорИзтриване
  4. Има огромно количество информация в нета че Уитни Хюстън е била ритуално убита от Илюминати:
    https://www.huffingtonpost.com/reductress/beyonce-illuminati_b_4470601.html
    http://www.ibtimes.com/whitney-houston-illuminati-crazy-conspiracy-claims-houston-killed-so-blue-ivy-can-live-411326
    Просто потърсете в нета: "whitney houston illuminati"

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря, Владимир. Посочената от вас информация не беше известна, когато публикувах статията, нито разкрива астрологичната гледна точка. Забележете, че едната статия е публикувана на 19 декември 2013, другата 15 май 2012, а моята е от 26 февруари 2012. Поздрави, Шехи

    ОтговорИзтриване

Тук може да отговорите на зададените въпроси